دانلود مقاله آفات مهم گندم وکنترل آنها رشته کشاورزی و زراعت 38 صفحه

به صفحه دریافت دانلود مقاله آفات مهم گندم وکنترل آنها خوش آمدید.

قبل از اینکه به صفحه دانلود بروید پیشنهاد می کنیم توضیحات دانلود مقاله آفات مهم گندم وکنترل آنها را مطالعه نمایید.

قسمتی از متن و توضیحات فایل:

در اكوسیستم های زراعی كه گندم و جو بستر زیست را تشكیل می دهند، عوامل زنده و غیر زنده ای در تولید محصول تآثیرگذار هستند كه انسان برای بدست آوردن محصول بیشتر مدام آنها را تغییر می دهد شناخت این عوامل و روابط متقابل بین آنها در حفظ تعادل كمی و كیفی گونه های تشكیل دهنده یك اكوسیستم اهمیت بسیار زیادی دارد

فرمت فایل: doc

تعداد صفحات: 38

حجم فایل: 1.311 مگا بایت

فهرست مطالب

v مقـدمـه 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

v آفات گندم و اهمیت اقتصادی آنها 4 . . . . . . . . . . . . . .

v سن های زیان آور گندم 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

v راست بالان زیان آور گندم 17 . . . . . . . . . . . . . . . . .

v جوربالان زیان آور گندم20 . . . . . . . . . . . . . . . . . .

v بال ریشك داران زیان آور گندم24 . . . . . . . . . . . . . . .

v سخت بالپوشان زیان آور گندم 26 . . . . . . . . . . . . . . .

v بال پولك داران زیان آور گندم31 . . . . . . . . . . . . . . .

v دو بالان زیان آور گندم33 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

v بال غشائیان زیان آور گندم35 . . . . . . . . . . . . . . . . .

v كنه های زیان آور گندم36 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

v مدیریت تلفیقی آفات گندم37 . . . . . . . . . . . . . . . . . .

v منابع و ماخذ38 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

مقـدمـه

گندم عمده ترین محصول زراعی كشور است. گندم از عمده ترین محصولات كشاورزی ایران و تامین كننده بیشترین نیاز غذایی كشور می باشد، همچنین روزانه حدود 47 درصد از كالری مصرفی سرانه كشور را تامین می نماید.
تولید كل غلات جهان 8/1 میلیارد تن است كه بیشترین میزان آن (حدود 500 تا 600 میلیون تن) به گندم اختصاص دارد و از نظر سطح زیر كشت و تولید سالانه نیز گندم در درجه اول اهمیت قرار دارد.
سطح زیركشت گندم در كشور ما با وجود برخی نوسانات طی سال های 81-1370 تقریبا ثابت بوده و از 6 میلیون و 193 هزار هكتار در سال 1370 به 6 میلیون و 241 هزار هكتار در سال 1381 رسیده است.
اگر چه در برخی سال ها به علت وقوع خشكسالی كاهش زیادی در سطح زیر كشت گندم مشاهده شد (به طوری كه در سال 1378 این سطح تا 4 میلیون و 739 هزار هكتار كاهش یافت)، اما طبق آخرین آمار وزارت جهاد كشاورزی: از حدود 13 میلیون و 50 هزار هكتار اراضی زراعی حدود 9 میلیون و 510 هزار هكتار معادل 91/72 درصد در سال زراعی 84-83 به غلات اختصاص داشته است (كه از این مقدار 57/43 درصد آن آبیاری شده و 43/56 درصد بقیه به صورت دیم بوده است) و 06/73 درصد از كل، سهم گندم به شمار می رود. شایان ذكر است كه عملكرد گندم آبی كشور 3786 و دیم 1004 كیلوگرم در هكتار بوده است.

مهم ترین عوامل تآثیرگذار در كاهش عملكرد گندم كشور به شرح زیر می باشند:

× پایین بودن آگاهی و دانش علمی و عملی كشاورزان

× نارسایی در تآمین و توزیع به موقع نهاده های كشاورزی(بذر، كود، سم و …)

× بالا بودن میزان ضایعات در مراحل مختلف تولید

× محدود بودن منابع آب و یا عدم وجود نظام صحیح آبیاری در اغلب مناطق كشور

× خسارت آفات، بیماریهای گیاهی، علف های هرز و عدم مدیریت صحیح كنترل آنها

× عدم مصرف صحیح و بهینة كودهای شیمیایی و یا كمبود و عدم توزیع به موقع آنها

× كاربرد غیر اصولی و نامنظم ماشین آلات و ادوات كشاورزی

مطلب دیگر:  تعیین ضریب گیاهی و پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی در استانهای خراسان و سمنان رشته کشاورزی و زراعت

× عدم توسعه مكانیزاسیون كشاورزی در بسیاری از نظام های بهره برداری

× كمبود وسایل، ابزار و اعتبار در زمینه های مختلف تحقیق، ترویج و آموزش كشاورزی

× كمبود سرمایه گزاری در تولید محصولات كشاورزی

× نارسایی سیاست ها و برنامه های كشور برای تولید محصولات كشاورز

آفات گندم و اهمیت اقتصادی آنها

آفت موجودی است که خسارت اقتصادی داشته باشد. علل پیدایش آفت در سه موضوع اصلی خلاصه می شود:
۱) وارد شدن موجودات به مناطق جدید (تهاجم) Invasion؛
۲) تغییرات اکولوژیکی؛
۳) تغییرات اجتماعی – اقتصادی.

تهاجم یکی از موضوعات بسیار مهمی است که مخصوصاً در طی قرن اخیر بدلیل سهل الوصول شدن مسافرت‌ها، بسیار گسترش پیدا کرده است. در واقع تعداد بسیار زیادی از آفات مهم و کلیدی در نقاط مختلف دنیا آفاتی هستند که از یک نقطه یا منطقه پراکنش بومی به مناطق جدید وارد شده‌اند و بدلیل اینکه این آفات بدون دشمنان طبیعی خود به مناطق جدید وارد می‌شوند عموماً تبدیل به آفت می‌شوند.

دومین عامل که باعث تبدیل موجودات به آفت می‌شود تغییرات اکولوژیکی است. تغییرات اکولوژیکی با تاریخچه کشاورزی قرین است. هر عملی که انسان در طبیعت انجام می‌دهد نوعی تغییر اکولوژیکی به همراه دارد. تغییرات اکولوژیکی در طی سده اخیر بسیار زیاد بوده است. تک کشتی‌های وسیع، استفاده از واریته‌های پر محصول، و عملیات اَگرو تکنیکی مثل سمپاشی باعث شده است که تعادل در اکوسیستم و طبیعت به هم بخورد.
حتی کشت گیاهان زینتی در گلخانه نوعی تغییر اکولوژیکی است. معمولاً از طریق وارد کردن دشمنان طبیعی، آفات در گلخانه‌ها را کنترل می‌كنند. در اکوسیستم طبیعی و در شرایط طبیعی زنجیره‌های غذایی بسیار پیچیده توسط تعداد بسیار زیادی آفت و دشمنان طبیعی ایجاد شده‌اند. از آنجا که سموم در طی نیم قرن اخیر این زنجیره پیچیده را بر هم زده‌اند، برای ایجاد تعادل مجدد زنجیره‌های غذایی بین گونه‌های گیاهخوار، پارزیتوئیدها و پرداتورها حداقل به پنجاه سال تلاش مداوم نیاز داریم.
در بین عوامل بر هم زننده تعادل اکولوژیک، قطعاً سموم و ترکیبات شیمیایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. بطوریكه سمپاشی زیاد بخصوص برای مدت طویل در محیط باعث تقویت ژن مقاوم در برابر این ترکیب شیمیایی شده و در طی سالیان متمادی، این جمعیت از طریق زاد و ولد افزایش پیدا می‌کند و نهایتاً بعد از مدتی یک جمعیت مقاوم به سموم در طبیعت ظاهر می‌شود. همچنین کاربرد سموم، باعث ایجاد آفت در مواردی نیز می‌شود.

آفات ثانوی آفاتی هستند که از طریق کاربرد ترکیبات شیمیایی بوجود می‌آیند. بدین صورت كه آفت خاصی در طبیعت كه دارای جمعیت پایینی نیز می‌باشد بر اثر استفاده سموم از بین رفته ولی گونه‌هایی كه آفت محسوب نمی‌شوند بعد از مدتی به آفات خطرناك تبدیل می‌شوند.

 


از این که از سایت ما اقدام به دانلود فایل ” دانلود مقاله آفات مهم گندم وکنترل آنها ” نمودید تشکر می کنیم

هنگام دانلود فایل هایی که نیاز به پرداخت مبلغ دارند حتما ایمیل و شماره موبایل جهت پشتیبانی بهتر خریداران فایل وارد گردد.

فایل – دانلود مقاله آفات مهم گندم وکنترل آنها – با کلمات کلیدی زیر مشخص گردیده است:
جوربالان زیان آور گندم;سن های زیان آور گندم;كنه های زیان آور گندم;دو بالان زیان آور گندم

جعبه دانلود

برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل


شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *